In dit artikel wil ik enkele van de beste keukens van Afrika onder de aandacht brengen. De keuken van een volk is een belangrijk aspect van hun cultuur.
De pindastoofpot wordt in heel West-Afrika gegeten. Vooral in Gambia, Mali, Noord Nigeria, Sierra-Leon en Senegal. De stoofpot is romig, smaakvol, en heerlijk met rijst, goudgebakken patat, couscous of gestoomde broccoli.
Gambia en Zanzibar zijn favoriete toeristische bestemmingen geworden voor Britse toeristen; vooral de jongeren.
De ongerepte stranden van Zanzibar en Gambia hebben een magnetische, verleidelijke aantrekkingskracht op hardwerkende stedelingen die hunkeren naar de zon en mijlen en mijlen van ongerepte stranden. Deze resorts liggen op afgelegen plekken van de wereld, waar het levenstempo traag is en afgehakte zielen kunnen worden overgehaald om weer te worden herenigd met uitgeputte lichamen.
David Livingstone’s, geliefde Zanzibar is wereldberoemd om zijn exotische specerijen zoals kaneel en nootmuskaat. Gambia is bekend om zijn pinda’s en de verrukkelijke stoofpotten op basis van pinda’s. De Naiji-kooksauzen en -pasta’s maken het nu een stuk gemakkelijker voor carrièrevrouwen en drukke bedrijfskoks/cateraars om Afrikaanse gerechten van goede kwaliteit te bereiden. Grote cateraars ontdekken steeds meer een groeiende niche in de Britse markt voor fantastisch, fascinerend eten uit het Afrikaanse continent.